luni, 31 martie 2008

Mintea se hraneste

Trecand peste considerentele de natura chimica si biologica conform carora creierul are nevoie de anumite substante nutritive pentru a functiona corect, as vrea sa dezvolt ideea ca mintea functioneaza ca un organism independent.
Este foarte posibil sa nu concepeti mintea ca un organism aparte deoarece se creaza implicatia ca este de sine statator - deductie incorecta. Mintea este o entitate care traieste pe langa casa omului si care la originea ei s-a dorit a fi o unealta a omului. Ea a fost conceputa in momentul creatiei ca cel mai puternic si mai eficient dispozitiv pe care omul sa o poata folosi pentru a se bucura de Raiul pe pamant (s-ar putea sa nu va convina ideea de Rai pe pamant, dar indurati-ma pana termin explicatia).
Inchipuiti-va o casca ultra performanta, care odata asezata pe capul unui individ, ii permite acestuia sa altereze mediul inconjurator, sa il slefuiasca asa cum doreste, sa il ajute in absolut orice situatie intalneste. Acum inchipuiti-va ca aceasta casca dispune de un ecran care se aseaza deasupra ochilor pentru a oferi o viziune mai eficienta asupra mediului inconjurator. Adaugati acum acestei imagini create, o inteligenta artificiala fenomenala de o capacitate de calcul imensa, capabila sa stocheze, clasifice si interactioneze cu orice element din cadrul mediului inconjurator.
Acum inchipuiti-va ca purtatorul castii este extrem de bucuros de noua sa jucarie si incepe sa o foloseasca, ajustand incetul cu incetul viata asa cum o vrea. Imaginati-va ca poate sa converseze cu casca sa si sa primeasca sfaturi cu privire la detaliile mediului. Iar dupa o vreme, incepe sa creeze aproape hipnotic la sfaturile si indicatiile castii. Incetul cu incetul, casca incepe sa functioneze "de capul ei", folosind purtatorul pentru interactiunea dintre ea si mediul inconjurator.
Si inchipuiti-va ca purtatorul a inceput sa se identifice cu casca sa... Tot ceea ce casca ii spune, el considera ca venind de la el insusi. Acum multe din impulsurile care vin de la purtator - impulsuri originale - sunt "supraincarcate" de catre comenzile castii, care datorita capacitatilor si atributiilor sale, a catalogat impulsurile originale ca fiind "inutile" sau "pierdere de vreme"...
Acum inchipuiti-va ca aceasta casca este mintea voastra. Citind aceste randuri ea isi indeplineste cu glorie functia de analizare, catalogare, prelucrare si stocare de informatie. In cele mai multe cazuri puteti confirma pentru voi insiva faptul k rumegati cine stie ce ganduri in timp ce executati actiuni cu totul separate. Va spalati pe dinti si va ganditi la filmul de aseara, mancati si va ganditi la ceea ce aveti de facut la munca sau la facultate, mergeti la munca si executati actiuni mecanice lasand mintea sa plece de una singura.
Daca acum va ganditi ca nu aveti cum sa va eliberati de acest parazit, aveti perfecta dreptate. Este vital existentei noastre pe pamant. DAR puteti sa il readuceti in functia pe care a avut-o la origine: aceea de unealta.
Mintea voastra se hraneste asemeni unui parazit. Nu consuma nimic din punct de vedere chimic. Cel care consuma este creierul in prelucrarea gandurilor produse de minte. Dar in cele din urma, mintea consuma ganduri. Ca o cutie neagra care absoarbe ganduri si produce ganduri. Diferenta este ca gandul consumat este al nostru, iar gandul produs are capacitatea de a interactiona cu mediul inconjurator, astfel functionand ca un amplificator. Introduceti pe la un capat o pasare, obtineti un stol de pasari, introduceti un ban de aur, obtineti o punga de aur, introduceti un rahat, obtineti un wc plin...
Pentru a va folosi mintea in scopul original, introduceti lucruri de calitate la intrare si observati ce obtineti la iesire. Daca veti introduce "ce naspa este ziua asta", "ce obosit sunt", "cat de mult am de munca" veti obtine exact acelasi lucru, doar ca va fi in cantitati mai mari. Introduceti "sunt odihnit si proaspat", "termin munca in cateva ore si sunt recompensat", "ador zile asa de frumoase ca aceasta".
Suna idilic si utopic, dar mintea voastra are capacitatea de a suprima toate fricile, superstitiile, saracia, bolile si problemele voastre puse la un loc. Acceptati aceasta idee, aplicati-o si savurati rezultatele.
23. Adevărat zic vouă că oricine va zice acestui munte: Ridică-te şi te aruncă în mare, şi nu se va îndoi în inima lui, ci va crede că ceea ce spune se va face, fi-va lui orice va zice.
24. De aceea vă zic vouă: Toate câte cereţi, rugându-vă, să credeţi că le-aţi primit şi le veţi avea. (Marcu 11)

Un comentariu:

Anonim spunea...

deci eu tre sa gandesc la ce vreuau eu.. simintea singurik va face ce am eu nevoie in zecit?... interesant.. o sa incerc asta;)... multumesc:):D... deis.. o sa fie destul d greu si interesant sa prostesc viemele asta parazit atunic knd umbli k un zombie prin viata si nu prea ai timp nici sa respiri d unul singur din cauza lui.. si probabil multi sunt de acord:)...