marți, 4 martie 2008

Spuneti ce vreti!

In viata de zi cu zi se pot intalnit niste omuleti foarte interesanti. Din aceia care se plang de nefericirea si nedreptatea vietii lor, binenteles condimentata cu glume si ironii din categoria 'Zambeste! Maine va fi mai rau'.
Sunt o specie aparte, destul de des intalnita. Dar vazand cum se coreleaza ceea ce ei spun (cate boli au, cate datorii au ~ insuficienta, suferinta etc) si ceea ce traiesc, putem spune ca isi scriu viata. Piesa dupa piesa se aseaza in pozitie exact asa cum si-au spus. Pana aici nimic nefiresc, universul este mare si locuitorii lui vin in varii forme si aspecte, dar partea comica apare atunci cand vedem aceeasi omuleti plangandu-se de insuficienta vietii lor si, mai ales, nefacand nimic in privinta asta. Si nu ma refer aici la a a face un cont in banca sau a schimba un job, ci ma refer la dorinta de a schimba ceva. Dorinta lipseste... cu desavarsire.
Concluzia logica si fireasca ar fi ca ei sunt multumiti de viata lor. Iar aceasta multumire ar putea explica de ce dau sfaturi altora despre cum se traieste, despre cum se gandeste, despre ce ar trebui sa faca etc.
Ei nu sunt nefericiti. Poate au fost, dar in acel moment, a aparut si actiunea care a schimbat starea. Actiunea a fost luata de fiecare data cand au cerut sa se schimbe (pentru cineva, pentru ei) si de fiecare data a functionat.
Ma opresc aici cu aceasta specie, ca sa analizez o alta: acea specie a carei indivizi sunt pe culmile fericirii si prosperitatii. Cele 2 specii se aseamana foarte mult in multe privinte. Prima si cea mai simpla ar fi ca ei isi spun ceea ce traiesc (prosperitate, abundenta etc) doar ca spun altceva. Deasemenea atunci cand ei isi doresc o schimbare, iau actiune. Iar aici nu vorbim despre puterea financiara de a face o schimbare, ci doar de dorinta de a o face.

Pornind de la aceasta idee relativ simpla, propun un experiment: spuneti ceea ce doriti in viata, nu ceea ce aveti si nu va place. Observati efectele. Indiferent daca asta este un telefon nou sau o excursie pana in Egipt, ori o firma prospera. Spuneti si ganditi-va la ceea ce vreti. Imaginati-va in acel loc. Simtiti-va in acel loc. Sa stiti ca nu e mare diferenta intre ceea ce faceti in fiacare zi si asta... difera doar peisajul.

Spor la... ganditul frumos.

Un comentariu:

Anonim spunea...

TRUE, offf of of of offffff