luni, 19 ianuarie 2009

Eșecul este o stare

Cele 2 concepte ale eșecului și succesului sunt definite destul de bine în dex, dar extrem de prost înțelese în viața de zi cu zi. În dicționar le găsim ca rezultate ale unor acțiuni, iar în viața reală considerăm rezultatul unor acțiuni majore, cum ar fi un examen, un test, un proiect sau un drum la piață.
Este ca și când toată viața noastră se rezumă la cele 2-7 acțiuni majore pe care le facem în decursul unei săptămâni iar calitatea săptămânii se rezumă la rezultatele acelor acțiuni. Prea simplist...
Toate lucrurile ar trebui să fie cât mai simple, dar nu simpliste. (Albert Einstein)
Folosind această perspectivă pentru a filtra rezultatele din viața noastră, pierdem o parte foarte importantă din viața noastră. Mai exact acea parte pe care persoanele foarte optimiste pun accentul: rezultatele medii, mici și foarte mărunte, care alături de rezultatele mari oferă o perspectivă clară a vieții noastre.
Mă refer aici la activități comune și simple: spălatul vaselor, un duș, un joc de logică, un răsărit de soare, o reclamă plăcută, o demachiere, un email plăcut etc.
Eșecul este o stare pentru că toți cei care eșuează, radiază voit eșecul în toate activitățile lor. O astfel persoană trăiește într-o permanentă gafă și o permanentă scuză față de ceilalți și par că produc scuze valid în momentul în care deschid gura. Dacă considerați că nu am în totalitate dreptate, căutați o persoană din latura extremă opusă.
Observați cum vorbesc persoanele de succes, observați ce limbaj folosesc, ce gesturi au, ce statură au. Pentru ei actul de a se duce până la budă este un act de succes și este realizat perfect, iar actul de a vorbi despre reușite și succes este absolut firesc.
Nu afirm că actul de a te comporta ca un om de succes va conduce imediat la a fi un om de succes, deoarece succesul ca și eșecul, este o stare. Dar dacă veți reuși să creați starea de succes, atunci acțiunile voastre se vor adapta stării voastre.
Nici una dintre stări nu este "o destinație" - nici una dintre ele nu este permanentă. Depinde de om să își construiască permanent viața cu propriile mânuțe.

4 comentarii:

Anonim spunea...

tie nu ti-a spus nici un profesor in liceu "tinere, felicitari! ai esuat cu succes" :).
un succes dupa altul te moleseste, te inmoaie, pe cand un esec ici colo te tine in forma si trezeste in tine trairi precum ura, frustrare, negare etc. si alte trairi de genul, care atunci cand sunt controlate "emana" o energie motivationala de toata frumusetea.
Numai ca se mai intampla atunci cand esuezi sa dai de sentimente precum auto-compatimire, frustrare, auto-invinovatire, demoralizare ... ai dat de dracu :)

Anonim spunea...

Super articolul, Cristi! Si ma mir ca nu l-am vazut pana acum.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

[b]Party Poker Spring Bonus Code ! USE CODE: pibonus325 on your first deposit and get free 325 euros![/b]

Besides the big bonus, will also be eligible to play in an exclusive private monthly $ 6000 Freeroll!
These freerolls are open to anyone who has signed for Party Poker Poker and play with some points at least 100 games in the previous calendar month.
The freeroll will be held monthly on the 3rd Saturday at 3 pm EST.
This means that if he wins 100th match points in November, having the opportunity to play in the $ 6000 freeroll held December 3 Saturday.
The freeroll will be available each month – indefinitely. This is a great value for all players Poker-infos.com Party Poker.