vineri, 30 ianuarie 2009

A urma ceea ce-ți dorești

Într-un studiu științific s-a verificat adevărul sintagmei "intuiție feminină". Au fost luate 2 eșantioane egale de femei și bărbați și au fost puși să joace un joc bazat pe intuiție. Scorurile obținute de cele 2 echipe au fost perfect egale. Concluzia? Și bărbații și femeile primesc aceleași impulsuri intuitive, și nu există diferențe majore. Cât despre "intuiția feminină"... răspunsul e simplu: femeile tind să asculte de ea, spre deosebire de bărbați care reușesc cu o foarte mare eficiență să o ignore folosind mintea.
Mintea ne spune că suntem prea mici (mici, proști și cu bube în cap) ca să atingem vise mari, și cel mai adesea împinge oamenii spre dezamăgirea de a-și trăi viața ca simpli muritori de rând, ducându-i cu zăhărelul până pe patul de moarte... unde nici unul nu spune "aș fi vrut să stau mai mult la birou" sau "poate că ar fi trebuit să muncesc mai mult"... În fața morții sunt ultimele exprimări ale viselor, fie ele împlinite sau eșuate, iar diferența este că visele împlinite aduc zâmbete și liniște, iar cele neîmplinite aduc frustrare și amărăciune.
Dacă ar fi să muriți peste 3 ore, v-ați simți împliniți și liniștiți, știind că ați trăit ceea ce v-a plăcut să trăiți? Sau v-ați simți înfuriați pentru viața irosită în fața unei foi de hârtie, a unei lopeți sau a unei tastaturi?

3 comentarii:

Anonim spunea...

Wow, super articolul! Doar ca eu sustin ideea de "intuitie feminina" ;)).

Anonim spunea...

Pentru ca ti-au spalat creierii revistele pentru femei :(. Poate ca "ti-au spalat" e prea transant spus insa cu siguranta ti-au imprimat in gandire asta sau glumesti :P.
Pana si asa zisa rationalitate/logica caracteristica "numai" barbatilor e o mare prostie. Sunt barbati care se iau mai mult dupa intuitie si femei care actioneaza mai mult dupa ratiune.
Conceptul de "intuitie feminina" e o chestie adolescentina, iar cand este invocat la alte varste mi se pare foarte pueril.
Singura semnificatie cu care sunt de acord este aceea cum ca intuitia, felul in care te simti vis-a-vis de o situatie, persoana etc., are o pondere mai mare in luarea unei anumitei decizii de catre o femeie care acorda o importanta mai mare sentimentelor decat logicii/ratiunii.
Intr-o situatie noua si neprevazuta care colcaie de posibilitati, dar intr-o conjunctura diferita fata de ceea ce ai mai vazut... in ce cacat ai incredere ? ratiune?(cand tot ceea ce stiati ca e alb sau negru deodata apare ca fiind doar o anumita nuanta de gri) sau in intuitie?

Anonim spunea...

Intr-adevar, stiintific, este dovedit ca barbatii folosesc predominant partea stanga a creierului, partea ce tine de rational; femeile, pe cea dreapta, ce tine de intuitie; numai ca vremurile trecute, de mii de ani , in care barbatii au detinut suprematia pe planeta, au cam inceput sa apuna; energia feminina isi face loc din ce in ce mai putenic , odata cu instalarea Noii Energii. Suntem cu totii dotati cu toate darurile divine ale Creatorului: si minte, si intuitie, si multe altele...A venit vremea sa le trezim...si mai e atat de minunat ca exista si barbati si femei ! Toti suntem rationali si intuitivi in egala masura ! Dar apropos de faptul ca barbatii folosesc predominant partea stanga a creierului, cea a ratiunii...acum cred ca incep sa inteleg de ce NUMAI BARBATII SUNT INVESTITI CA PREOTI...sa ne aminteasca ce "mici, prosti si cu bube-n cap" suntem