marți, 14 octombrie 2008

Rezolvator de probleme

Viața este o succesiune de probleme - nu se termină niciodată. Precum valurile care lovesc malul fără a se opri vreodată.
Afirmația pare destul de pesimistă, și în funcție de unghiul din care este privită, poate fi așa. Putem privi afirmația prin ceea ce spune, sau prin potențialul pe care îl arată: fie ne plecăm sub valurile constante de probleme, fie căutăm soluții, pentru că în realitate, indiferent de meseria noastră, putem scrie pe cartea de vizită: rezolvatori de probleme.
Calitatea vieții voastre este direct proporțională cu volumul problemelor și calitatea rezolvării lor. Nu vă plângeți cu problemele voastre... toți avem fiecare propriul portofoliu de probleme și cu toții împărtășim una din 2 reacții la problemele altora: fie nu ne pasă, fie ne bucurăm că le au. Vreți să îi povestiți cuiva că aveți o problemă? Fiți conștient de faptul că cel care vă ascultă, nu este interesat de problemele voastre.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Vreți să îi povestiți cuiva că aveți o problemă? Fiți conștient de faptul că cel care vă ascultă, nu este interesat de problemele voastre
Nu sunt de acord cu tine, sau mai degraba nu in totalitate. Cel mai bun mod de a afla ca ai o problema e de a povesti cuiva. Uneori fara sa te astepti vine si replica "tu ai o problema". Mai departe depinde de tine daca ai sa constientizezi ca persoana respectiva are dreptate sau nu.
Povestind altora problemele tale poti gasi o solutie sau alinare. Cel mai bine e cand gasesti de amandoua :)
Postul asta e scurt si suparat, somebody needs a hug. >:D< :)

Cristian Coţoi spunea...

Valabil la persoanele apropiate, da. În rest...

Anonim spunea...

Ce dragut din partea lui Marius. Dar insa, de cele mai multe ori omu se bucura de problemele altora.

Anonim spunea...

În orice situație este foarte importantă comunicarea . Te ajută foarte mult să știi că cineva te ascultă, pur și simplu. E acolo doar să te asculte și chiar dacă nu îl interesează problema ta, acest lucru aproape nu are nici o importanță.

Anonim spunea...

Da, simpatica afirmatia lui Marius, numai ca unii au un "talent" in a descoperi probleme si acolo unde ele nu exista...iar daca intalnesti o astfel de persoana si esti si mai sensibil, s-ar putea sa nu fie cea mai inteleapta alegere de a-i povesti.
Sunt de acord ca pe foarte multi nu-i intereseaza problemele altora nici macar pentru capitolul "diverse".
Hug for Marius >:D<.